Dolinszky Gábor | Magyar összefogás Skip to main content

Dolinszky Gábor

Dolinszky Gábor

1979-ben született Topolyán. 2005-ben a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetem lelkész-teológus szakán szerzett diplomát. Ugyanabban az évben szentelték lelkésszé Szabadkán, ahol jelenleg is lelkészi szolgálatát teljesíti. 2007-től az Evangélikus Püspökség püspöki titkára. 2012 óta az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház Szerbiában-Vajdaságban püspökhelyettese.
Tíz éve rendszeresen és aktívan végzi az államosított egyházi vagyon visszaszármaztatásának ügyét, vezeti a Püspöki Hivatalt, koordinálja a szórványlelkészi szolgálatot. Kiemelt figyelmet fordít a magyar evangélikus gyermekekkel és fiatalokkal való foglalkozásra.

 

 

 

A nemzeti tanács az összefogás és az identitás, a vajdasági magyarság megmaradásának, megerősödésének és jövőjének záloga. A nemzeti tanácsba való jelölést azért vállaltam, mert kiemelten fontosnak tartom lelkészként, püspök-helyettesként, hogy az egyházi szolgálatban és mellette a vajdasági magyarságot erősítsem, legjobb tudásom szerint szorgoskodjak a magyar összefogás ügyéért, a magyar identitás megőrzéséért és megerősítéséért, a vajdasági magyarság megmaradásáért és jövőjéért.

Valasztasi program