Az MNT közösségi életünkben- üzenettel tartottak lakossági fórumot Törökbecsén | Magyar összefogás Skip to main content
Az MNT közösségi életünkben-  üzenettel tartottak lakossági fórumot Törökbecsén

Az MNT közösségi életünkben- üzenettel tartottak lakossági fórumot Törökbecsén

Összetartásban az erő – hangzott el a csütörtök este sorra kerülő törökbecsei lakossági fórumon. A magyar Nemzeti Tanács közösségi életünkben” nevű találkozónak a  a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székháza adott helyszínt,. A jelenlévőknek  a Magyar Nemzeti Tanács működéséről és eredményeiről a Magyar Összefogás jelöltjei. Zséli Ágnes, Perpauer Attila, Molnár Attila valamint  Teslić Zoran számolt be.

Zséli Ágnes kiemelte, hogy Törökbecse községben hat éve sikersen működik az  iskolabusz program, melynek köszönve idén kilenc beodrai felsős diák anyanyelvén tanulhat, ugyanakkor   a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak köszönve a Pava Sudarski Iskoláskor Előtti Intézmény egyik épülete új játszótérrel gazdagodott, melynek a kicsik, s a pedagógusok is igazán örülnek. Az óvodai magyar csoportok Magyar sarokkal is gazdagodtak. A bánáti településen sikerrel működik a helyi Rákóczi Szövetség, valamint kiemelkedő aktivitásokkal büszkélkedhet a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület is, melynek keretében mintegy nyolcvan gyermek ropja a táncot

Perpauer Attila az oktatási bizottság elnökeként elsősorban az óvodai és általános iskolai fejlesztésekről beszélt, valamint kiemelte a 2014-től működő fejlesztőpedagógiai programot is, amelynek Pető-módszeren alapuló rehabilitációs és fejlesztési része sok családnak nyújtott reményt és óriási segítséget.

Molnár Attila az MNT oktatási területére vonatkozó digitalizáció fejlesztését emelte ki.

Teslić Zoran  szerint nagyon fontos a gyerekek hitét, önbizalmát, akaraterejét már kiskorukban fejleszteni. Ebben a szülők mellett nagy szerepe lehet a pedagógusoknak és a művelődési egyesületületnek is.

Ilia László, a Vajdasági Magyar Szövetség törökbecsei szervezetének az elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti tanácsi választásokon fontos voksolni, hiszen a vajdasági magyarság  tömeges részvételével  a magyar kormány felé is sugallja az összetartást.

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője