Bánátban a Magyar Összefogás jelöltjei | Magyar összefogás Skip to main content
Bánátban a Magyar Összefogás jelöltjei

Bánátban a Magyar Összefogás jelöltjei

 Közép- és dél-bánáti körúton jártak ma a Magyar Összefogás jelöltjei.

Több szórványtelepülésen megtekintették az eddig megvalósított, illetve folyamatban levő beruházásokat és elbeszélgettek a helyi önkormányzatok és civil szervezetek képviselőivel.
 

Tordán, a művelődési otthonban a helyi közösség és a civil szervezetek képviselőivel találkoztak, majd megtekintették a civil szervezetek leendő otthonát. Mint elhangzott, a Magyar Nemzeti Tanács – a magyar kormánnyal közösen – mintegy három millió dinárral támogatta a művelődési otthon felújítását, továbbá az óvoda, a templom, a civil szervezetek otthonának a felújítását, de a rendezvényeik megtartását is segítették. Dobai János, elnök, Torda HK: „Nekünk a támogatáson kívül más lehetőségünk nagyon nincs. Hisz önkormányzati intézményeink nincsenek, amelyek külön tudnának bennünket támogatni. Tehát kizárólag a MNT és elsősorban a magyar kormány támogatása az, ami fontos itt a számunkra a szórványban, hogy megmaradjunk és mindazt, amit mások is elértek, mi is itt el bírjunk érni és továbbra is Torda egy élhető közösség legyen.”
 

Mint elhangzott, a tordaiak a továbbiakban is számíthatnak a Magyar Nemzeti Tanács támogatására. Fremond Árpád, listavezető, Magyar Összefogás: „Bízom benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is tudjuk segíteni ezt a közösséget. Fontos a tordai közösség. Kiemelt szerepük van itt Közép-Bánátban. Rengeteg rendezvényt szerveznek. Rengeteg civil szervezetük van, amelyeknek komoly és jó programjai vannak. Úgyhogy bízom abban, hogy az elkövetkezendő időszakban is lesznek olyan rendezvények és ez a közösség továbbra is erős tud maradni.”
 

Magyarittabén is több jelentős beruházást támogatott a Magyar Nemzeti Tanács. Az egyik tervük pedig az egykori iskolaépületnek a felújítása. Kerekes József, tanácselnök, Magyarittabé: „A legjelentősebb beruházás az a kultúrotthon felszerelése, fűtés-hűtés rendszernek a befejezése, ami egy kultúrotthon felújítása után nagyon szükséges volt, mert nekünk volt egy olyan évünk, hogy nem használhattuk a kultúrotthont ennek a hiányában. Az MNT és a magyar kormány közbenjárásával sikerült befejeznünk ezt a nagy beruházást. A későbbiekben pedig az MNT minden civil szervezetünket támogatta. Most itt, ahogy látni készül az automata öntözőrendszer.”
 

Tekintettel arra, hogy ma, október 31-én van a reformáció napja - Magyarittabén pedig református többségű település – a Magyar Összefogás küldöttsége meglátogatta a helybeli Református Egyházközséget, ahol elbeszélgettek Marton Károly lelkipásztorral. Magyarittabéi látogatásuk végén a küldöttségének tagjai megtekintették a Nagybecskereket Temesvárral összekötő kerékpárutat is.

Pannon RTV, Fotó: Kecskés Endre