Bemutatkoztak Óbecsén a Magyar Összefogás jelöltjei | Magyar összefogás Skip to main content
Bemutatkoztak Óbecsén a Magyar Összefogás jelöltjei

Bemutatkoztak Óbecsén a Magyar Összefogás jelöltjei

Az eseményen ismertették a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt négy évben elért eredményeit, illetve bemutatták az elkövetkező időszakra szóló célkitűzéseiket.

Telt ház előtt zajlott a közösségi találkozó az óbecsei Than Emlékházban.
Szilágyi Edit, Óbecse: „Nagyon sokat jelent, hogy a szerb nyelvet is felkarolják, hogy az itteni lakosság értse mind a két nyelvet.”

Györe Decsov Emese hangsúlyozta, az anyanyelvű oktatás a vajdasági magyarság megmaradásának egyik záloga, ezért kiemelten fontos az iskolák, óvodák és más oktatási intézmények folyamatos támogatása.

Györe Decsov Emese, jelölt, Magyar Összefogás: „Az oktatásügyet is fontosnak tartom, hiszen Péterrévén egy többségileg magyar anyanyelven folyó oktatás van az iskolában. Ami természetesen kiemelkedővé teszi az iskolát és különböző pályázatokon keresztül a helyi általános iskolát is támogatásban részesítenénk.

Boja András dreai jelölt kiemelte, hogy az elkövetkező négy év a magyar közösség jobb megélhetéséről és boldogulásáról kell, hogy szóljon.

Boja András, jelölt, Magyar Összefogás: „Az elsődleges cél az oktatás, az anyanyelv használata, a sajtószabadság vagyis a magyar nyelvű sajtó megnyilvánulása. Én arra szeretném sarkalni az MNT-nek az elkövetkező tanácsnokait, hogy foglalkozzunk olyan problémákkal is, ami a szociális ügyeket érinti.”

 

Hajnal Jenő örömét fejezte ki, hogy Óbecsén is egy rendezett és gazdaságilag is fejlődő közösség fogadta.
Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „Az elmúlt években olyan hihetetlen szellemi központtá vált ez az épület, hogy ennek a folytatása, kiteljesedése vár ránk, és a következő négy évben, sőt már jóval korábban egészen biztos vagyok, hogy meg fog valósulni. Képtár, újabb konferenciaterem, és sok olyan alkalom-hely fog itt kialakulni amely itt a Tisza mentén ezt a küldetést tovább tudja vinni és egy fontos találkozó helye lesz mindazoknak a fiataloknak ezt a tájat a szülőföldjüket meg szeretnék ismerni.”

A Magyar Összefogás listavezetője elmondta, fő céljuk olyan feltételeket teremteni a vajdasági magyar közösség számára, amelyek által minél többen a szülőföldön képzelik majd el jövőjüket.

Pannon RTV

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője