Bemutatkoztak Pacséron a Magyar Összefogás jelöltjei | Magyar összefogás Skip to main content
Magyarként a szülőföldön – közösségi találkozó (képek)

Bemutatkoztak Pacséron a Magyar Összefogás jelöltjei

Magyarként a szülőföldön elnevezésű közösségi találkozón Hajnal Jenő a Magyar Összefogás listavezetője, valamint Bajusz Koncz Ágnes és Baráth Gábor Gergely jelöltek voltak jelen.

Telt ház előtt zajlott a Magyarként a szülőföldön elnevezésű közösségi találkozó a pacséri faluházban. A Magyar Összefogás jelöltjei kiemelték, fontos, hogy a vajdasági magyarok megismerjék a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt éveinek eredményeit, valamint bemutassák a következő négy év programját.
Baráth Gábor Gergely, jelölt, Magyar Összefogás: „Elsősorban a meglévő programokat továbbfejleszteni. Tehát az oktatás, a művelődés, a tájékoztatás terén. Gondolok itt az oktatási projektekre mint az iskolabusz program, vagy akár az ösztöndíj program, de nagyon fontos az oktatásnak az olyan szintű fejlesztése, amely megállja a helyét a mai korban. Tehát minél több olyan eszközzel ellátni az iskolákat, oktatási intézményeket amiknek köszönhetően még színvonalasabb lehet az oktatás.”

Bajusz Koncz Ágnes hangsúlyozta, az anyanyelvű oktatás a vajdasági magyarság megmaradásának egyik záloga, ezért kiemelten fontos az iskolák, óvodák és más oktatási intézmények folyamatos támogatása.
Bajusz Koncz Ágnes, jelölt, Magyar Összefogás: „Fontos a magyarság összefogása, ugyanis nagyon kevesen vagyunk és a kulturális örökségünk megtartása, akár az oktatás tekintetében. Én nagyon fontosnak tartottam, hogy a Magyar Nemzeti Tanács úgy döntött, hogy kis létszámú tagozatokat is megnyitják és ezáltal az oktatás ugyanúgy tud majd folyni. A minőség az egyik legfontosabb az oktatásban, hogy minőséges oktatásban vegyenek részt a diákok és a lehető legjobb tudást érjék el amit csak magukévá tudnak tenni.”

Hajnal Jenő örömét fejezte ki, hogy a kampány első napján egy olyan rendezett és gazdaságilag is fejlődő közösséghez látogathatott el, mint a pacséri. A Magyar Összefogás listavezetője elmondta, a jövőben várhatóan mind anyaországi, mind szerbiai segítséggel tovább fejlődhetnek a vajdasági magyar közösségek.

Hajnal Jenő, jelölt, Magyar Összefogás: „Nagyon nagy érdeklődés kísérte a mai találkozót és, hogy ha azt szeretnénk elmondani, hogy magyarként a délvidéken, Vajdaságban miért érdemes itt maradni a szülőföldön, miért érdemes itt keresni a boldogulást akkor én úgy gondolom, hogy a pacsériaktól sok mindent megtanulhatunk. Gazdasági fejlesztés, gyógyfürdőépítés, amiről most beszéltünk óvodafejlesztés, iskolajavítás, játszóterek építése, gyerekekkel, fiatalokkal, idősekkel való törődés mind-mind ott volt abban amiről itt ma, együtt, közösen beszéltünk. Bízunk abban, hogy erőt is kapunk hozzá, hogy a Magyar Összefogás itt is sikereket érjen el.”

Hajnal Jenő kiemelte, a Magyar Összefogás fő célja olyan feltételeket teremteni a vajdasági magyar közösség számára, amelyek által minél többen a szülőföldön képzelik majd el jövőjüket.

Pannon RTV

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője