Beruházások Bácskossuthfalván | Magyar összefogás Skip to main content
Beruházások Bácskossuthfalván

Beruházások Bácskossuthfalván

 A tartományi oktatási államtitkár és a Magyar Összefogás lista jelöltjei megtekintették a beruházásokat.

Megújult a bácskossuthfalvi Értelmiségi Fórum székháza. A helyi Idős Kovács Gyula Általános iskola tornatermén pedig befejezték a nyílászárók cseréjét. A bácskossuthfalvi beruházásokat ma megtekintette Szakállas Zsolt, tartományi oktatási államtitkár valamint a Magyar Összefogás lista jelöltjei.
 

A falak vízmentesítése, festése, padlócsere, átjáró és álmennyezet kiépítése is a felújítás részét képezte a bácskossuthfalvi Értelmiségi Fórum székházában. A munkálatokra a topolyai önkormányzati forrásokból és a bácskossuthfalvi helyi járulékbók 2 millió dinárt fordítottak. Fazekas Róbert, alelnök, Bácskossuthfalva HK: „Most a megújult klubhelyiségben vagyunk, illetve egy vendégház is hozzátartozik ehhez az objektumhoz. Sok tartalom, sok év is kellett hozzá, de az az igazság, hogy most már látjuk a végét, még a Teleház helyiségét kívánjuk megújítani és azt gondolom, hogy ez a nagy épület valóban egy olyan lelke, szíve tud lenni ennek a közösségnek, amit ez a közösség megérdemel.”
 

A könyvtár tavaly újult meg, a Magyar Nemzeti Tanács több mint hat millió dináros támogatásával. Nyelvóráknak, gyerekprogramoknak, könyvbemutatóknak is otthont ad. Fremond Árpád, listavezető, Magyar Összefogás: „Olyan tartalmakkal tudják megtölteni a mindennapjainkat, amelyekből akár tanulhatunk, de olyan tartalmak is vannak, amelyek szórakoztatnak bennünket. Fontos az, hogy a fiataloknak, az értelmiségnek legyen egy olyan bázisa, ahol tudnak találkozni, tudnak rendezvényeket szervezni és tudnak beszélgetni egymással az emberek.”
 

A sikeres beruházások között szerepel a helyi Idős Kovács Gyula Általános Iskola tornatermének nyílászárócseréje is. Tavaly kezdődött a projekt, melyet az idén sikerült befejezni. Crnkorvity Gábor, igazgató, Idős Kovács Gyula Á.I., Bácskossuthfalva: „Nagyon örülünk neki, hogy megvalósult, mert így sokkal több hő marad bent, nem veszik el, és ezáltal melegebb lesz a gyerekeknek a tornaóra. Nyilván nincs még kész ezzel az egész, iskolánk hőszigetelése elindult jó néhány évvel ezelőtt több fázisból, ahogyan pénzhez jutunk, úgy tudjuk megvalósítani, és a tornaterem maradt még, nyilván a falakat kell még szigetelnünk.”
 

A beruházást a tartományi oktatási titkárság 3 millió dinárral támogatta. Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Fontosnak tartom, hogy a tartomány továbbra is támogassa az iskolafelújításokat és az összegektől függetlenül is, tehát akármennyi eszköz is áll rendelkezésre, fontos ezeket odaítélni az iskoláknak, hiszen az oktatás minősége sokban attól is függ, hogy milyen körülmények között tudnak a diákjaink tanulni.”

Bácskossuthfalván 260 diák tanul az általános iskolában, csak magyar nyelven zajlik az oktatás, minden évfolyamon 2 tagozat van, valamint egy napközi csoportot is működtetnek, mintegy harminc diákkal.

Pannon RTV