Erős volt a mezőny a Tini Csillag nagykikindai elődöntőjén | Magyar összefogás Skip to main content
Erős volt a mezőny a Tini Csillag nagykikindai elődöntőjén

Erős volt a mezőny a Tini Csillag nagykikindai elődöntőjén

Éneklés, szavalás és gitározás. Ilyen produkciókkal léptek fel a vállalkozó kedvű általános iskolások szombaton a Tini Csillag művészeti vetélkedőn. A legjobbak bejutottak a november 25-i döntőbe.

Tizenhárom tehetség fellépését láthatta a nagyérdemű a nagykikindai Egység Művelődési Ház színpadán. Innen nyolcan juthattak tovább az egy hónap múlva esedékes döntőbe. A gyerekek szívvel lélekkel készültek a megmérettetésre.

A tordai Fodor Marianna már a fináléra készülhet:
„- Szerintem ugyanezzel a Hooligans-es dallal, de hogyha mással, akkor: Máté Péter - Majdnem szerelem volt.
- Egyébként kik a kedvenc előadóid? Fel tudnál sorolni néhányat? 
- Demjén Ferenc, Máté Péter: ilyen régebbi előadók. Omega... ilyen régi számokat szoktam legtöbbször hallgatni.”
 

A döntőbe rappelte magát a szintén tordai Vukojević Aleksandar. 
„- Mennyit gyakoroltál, készültél a mai estére?
- Két hét, meg egy hónap is volt.
- Az Animal Cannibals az abszolút favorit, vagy van azért más is?
- Ez a favorit a magyar rap között.”

A legfiatalabb versenyző, Komarek Máté is továbbjutott. Ő Kányádi Sándor: Az okos kos című versét szavalta.
„- Három nap alatt megtanultam és a többi napon meg gyakoroltam.
- Mit szólsz hozzá, hogy bejutottál a döntőbe?
- Nagyon örülök... nem tudok mást mondani.”
 

A Tini Csillag művészeti vetélkedőnek igen értékes a fődíja. Tóth Ramóna, elnök, Kökénd Polgári Egyesület: „Minden évben a szavalóink a Szép Szó táborban való részvételt kapják. A zenészek, énekeseink pedig a gitártáborra pályázhatnak.”

Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények fontosságát hangsúlyozta a fiatal tehetségek felfedezésében Bacsik Lőrinc Natália, a Magyar Összefogás jelöltje: „Úgy vettem észre, függetlenül attól, hogy lámpalázasak voltak, nagyon jól teljesítettek. Káprázatos előadásokat hallhattunk tőlük. Reméljük, hogy a továbbiakban is ilyen eredményesen fognak szerepelni a színpadon.”

Az eseményt a Kökénd Polgári Egyesület szervezte a VMSZ Ifjúsági Fórum és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

A döntőt november 25-én vasárnap rendezik meg a nagykikindai Egység Művelődési Házban.

Pannon RTV

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője