"Ez a választás a magyar értékek megőrzéséről szól" | Magyar összefogás Skip to main content
"Ez a választás a magyar értékek megőrzéséről szól"

"Ez a választás a magyar értékek megőrzéséről szól"

 Lakossági fórumot tartottak az óbecsei Than Emlékházban, amelynek a témája a közelgő nemzeti tanácsi választások voltak.
 

A sokszínű magyar kulturális élet, a magyar nyelvű oktatás és tájékoztatás megtartása a tétje a soron következő nemzeti tanácsi választásoknak - hangzott el péntek este Óbecsén. A helyi Than Emlékházban megszervezett találkozón aláhúzták, ennek biztosítéka az elmúlt tíz évben a Magyar Nemzeti Tanács volt.

Lakossági fórumot tartottak az óbecsei Than Emlékházban, amelynek a témája a közelgő nemzeti tanácsi választások voltak. A találkozón bemutatkozott a helyi Bonifárt Noémi is, aki 10. a Magyar Összefogás listáján.

"Nekem elég sok ötletem van az oktatás és a kultúra terén, majd megpróbáljuk ezeket vegyíteni. Az biztos, hogy egy megújult, fiatalos lendülettel fogunk nekivágni a következő négy évnek."
 

Az MNT-választáson a Magyar Összefogás lesz az egyetlen lista, mivel más szervezet vagy párt nem állított listát. A politikusok szerint azonban most is fontos a részvétel.
 

Deli Andor, a Fidesz (VMSZ) EP-képviselője: "Ez rólunk szól, arról szól, hogy a jövőben is szeretnénk magyarul tanulni, magyarul híreket hallgatni, magyar nyelvhasználatot biztosítani amennyire lehet a hivatalokban, nem beszélve a sokszínű magyar kulturális életről, ami eddig is volt, és mindenki meg szeretné őrizni. A Magyar Nemzeti Tanács ennek volt a biztosítéka az elmúlt években, évtizedben, és azt hiszem, hogy egyértelmű, hogy ezt meg szeretnénk őrizni."

Szerbiában november 13-án tartják a nemzeti tanácsi választásokat, amelyen 19 nemzeti közösség közvetve vagy közvetlenül választhatja meg saját kisebbségi parlamentjét.