Fejlesztések a 78 éves Magyar Szónál | Magyar összefogás Skip to main content
Fejlesztések a 78 éves Magyar Szónál

Fejlesztések a 78 éves Magyar Szónál

 Idén 78 éves a Magyar Szó, a vajdasági magyarság egyetlen napilapja. A sajtótermék újvidéki székházában több beruházást is terveznek.
 

A Magyar Szónak napi mellékletei is vannak. Külön kiadványokat, könyveket is megjelentetnek. Kabók Erika, a Magyar Szó szerkesztője, aki a nemzeti tanácsi választáson induló Magyar Összefogás listán szerepel, kiemelte, a napilap a vajdasági magyarságról ír, a problémáikról, sikereikről és jövőjükről: „Olyan pozíciója van az országon belül ennek a lapnak, hogy mi vagyunk az egyetlen kisebbség, amelynek napilapja van. És ez egy szerzett jog, politikai kérdés, hogy megtudjuk-e őrizni, megmarad-e vagy sem.”
 

A lapkiadó jövőbeni tervei közé számos beruházás szerepel. Az MNT által támogatott beruházások megvalósulása a nyomda kihelyezését teszik lehetővé, ami hatalmas terek felszabadulását fogja biztosítani a lapkiadó épületében. Ez lehetőséget biztosít új tartalmak létrehozására is.
 

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Hogy óvodát csináljunk, bölcsődét, ahol magyar nyelvű oktatás fog folyni, egy közösségi teret csináljunk, ahol konferenciákat lehet szervezni, ahol szobákat hozunk létre középiskolások számára, ahol szakkollégiumot lehet működtetni. Ahol irodai kávézót lehet megteremteni a Fórum Könyvkiadó szervezésében és ahol olyan közösségi teret lehet létrehozni, ahol irodalmi estek, koncertek és egyéb más tartalmak tudnak megvalósulni.”
 

A tervek között egy nyomda múzeum kialakítása is szerepel az épület alagsorában.

Pannon RTV