Fejlesztések a tájházban és az alkotóházban | Magyar összefogás Skip to main content
Fejlesztések a tájházban és az alkotóházban

Fejlesztések a tájházban és az alkotóházban

A Magyar Összefogás jelöltjei Temerinben tett látogatásuk alkalmával megtekintették a tájházban és a Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Táborban (TAKT) megvalósított fejlesztéseket. A jelölteket Ádám István, a tájház gondnoka, a TAKT elnöke fogadta és kalauzolta mindkét épületben.

Ádám István részletesen beszélt a tájházban és az alkotóműhelyben folyó munkáról, majd kitért az MNT-nek köszönhetően megvalósított fejlesztésekre.

— A mezsgyén téglafal épült, elkészült a három kabinnal ellátott mosdó, megtörtént az Alkotóház külső szigetelése, a kiállítóterem tetőszerkezetének szigetelése, megvilágítása és hangosítása, valamint a fűtési rendszer kiépítése is befejeződött — hangzott el.

A Magyar Összefogás lista képviseletében Sziveri Béla, a Kókai Imre Általános Iskola igazgatója, a VMSZ temerini községi szervezetének elnöke elmondta, hogy a legutóbbi adatok szerint Temerinben a magyarság aránya 30-35% körül mozog.

— A temerini magyarság összetartó, mindig kiállt jogaiért és érdekei érvényesítéséért. A rendezvényeken tömegesen vesz részt, legyen szó színházi előadásról, közösségi fórumról vagy a tájházban szervezett eseményekről — mondta Sziveri.

Hét Nap, Tóth Tibor