Fontos a fiatal szülők családvállalása | Magyar összefogás Skip to main content
Fontos a fiatal szülők családvállalása

Fontos a fiatal szülők családvállalása

Családi látogatáson járt tegnap délután Temerinben a Magyar Összefogás MNT-s választási listájának három jelöltje: Paskó Csaba kelebiai katolikus plébános, Dolinszky Gábor, a szerbiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház püspök helyettese és Ábrahám Csilla, a Hajdújárási Kistérség Fejlesztési Iroda vezetője, a VMSZ tagja.

Kíséretükben volt Urbán Izabella, a temerini VMSZ községi szervezete telepi helyi szervezetének elnöke. A vendégek négy családnál jártak, a látogatások célja elsősorban az volt, hogy a Magyar Összefogás listáján szereplők a helyszínen győződhessenek meg arról, hogy a nagycsaládosoknak milyen sokat jelentenek a Magyar Nemzeti Tanács támogatásai. Nagycsaládosokról lévén szó, az a fura helyzet állt elő, hogy a délelőtti váltás tanulói már otthon voltak, a délután járók pedig már elmentek az iskolába, óvodába. Ez vonatkozott a munkaviszonyban lévő szülőkre is.

Az első négygyermekes család, ahova a vendégek bekopogtattak, Tóbiás János és családjának takaros háza volt. A kölcsönös bemutatkozásokat követően Paskó Csaba arról beszélt, hogy a társadalom legkisebb sejtje, a család, melynek támogatását a magyar kormány programként tűzte ki, de az MNT is erkölcsi és anyagi támogatásban részesíti. Fontos, hogy a fiatal házaspárok gyerekeket tudjanak vállalni, mert csakis ez jelenti számunkra a jövőt.

Dolinszky Gábor arról szólt, hogy a családlátogatások célja erősíteni a vajdasági magyarok közötti összefogást, aminek november 4-én a nemzeti tanácsi választások napján is meg kellene valósulnia, megmutatva az itteni magyarság erejét.

Ábrahám Csilla bekapcsolódva a beszélgetésbe arról szólt, hogy a kistérségi társulás hogyan kapcsolódik be a térség gazdasági, politikai és nemzetközi folyamataiba. Az iroda segít a polgárok mozgósításában, szakmailag, lehetőségeihez mérten, anyagi támogatást is biztosít a rendezvények szervezőinek. Megszervezi és koordinálja a kapcsolattartást a kormányzati szervekkel, önkormányzatokkal, pályázati lehetőségekkel, illetve külföldi támogatókkal és testvértelepülésekkel.

Tóbiás János elmondta, hogy több mint tíz évig egy cserépkályhagyártó cégnél dolgozott. Felesége nevelte a gyerekeket, a legidősebb most 12 éves, a legfiatalabb öt. A tavasszal gondoltak egyet, és mivel neje már belefáradt a gyermeknevelésbe, felmondott és most ő van a gyerekekkel, felesége pedig munkába állt. Nagyon jól jönnek a családnak a támogatások. Kár, hogy Szerbiában még nem vezették be a többgyermekes szülők egyikének főállásba vételét, mondta.

A tegnapi nap folyamán a vendégek ellátogattak még a Csorba, a Majoros és a Barna családhoz is.

Magyar Szó, G. B. (Fotó: Góbor Béla )

 

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője