Fremond: arról döntünk, hogy megerősítjük-e az MNT autonómiáját | Magyar összefogás Skip to main content
Fremond: arról döntünk, hogy megerősítjük-e az MNT autonómiáját

Fremond: arról döntünk, hogy megerősítjük-e az MNT autonómiáját

 Reményét fejezte ki, hogy a választópolgárok vasárnap megerősítik a Magyar Összefogás listáját a nemzeti tanácsi választásokon.
 

November 13-án arról döntünk, hogy megerősítjük-e a Magyar Nemzeti Tanács autonómiáját – erről beszélt a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában Fremond Árpád. A Magyar Összefogás listavezetője elmondta, úgy hiszi, a választópolgárok tudják, hogy fontos a kulturális autonómia, az oktatás, és a tájékoztatás. „Őszinték vagyunk a választópolgárokkal, azt tesszük, amit mondunk és amit ígérünk. Nem ígérünk felelőtlenül sohasem – ez jellemzi a Vajdasági Magyar Szövetség politikáját – tette hozzá Fremond.
 

Fremond Árpád, listavezető, Magyar Összefogás: „Mindent beletettünk ebbe a kampányba. Mert a választópolgárok ezt megérdemlik. Megérdemlik, hogy elmondjuk mi történt, illetve nem kell szégyellnünk azt, amit megvalósítottunk az elmúlt időszakban. Azt hiszem, hogy a Magyar Nemzeti Tanácsnak olyan eredményei vannak, és ami nagyon fontos, hogy az MNT az gyakorlatilag a szerbiai jogrendbe teljes egészében beépült. Tehát a szerb állam pénzeli és támogatja, elismeri a vajdasági magyarok zászlaját. A piros-fehér-zöldet a címerrel a közepén. Az MNT címerét és az egész intézményt segíti és támogatja. A magyarországi támogatások is könnyebben érkeznek egy olyan intézménybe, amelyet a szerb állam is elismer, illetve magáénak is tart. Így aztán tudjuk a közösséget segíteni, támogatni és van a közösségnek jövőképe.”

Pannon RTV