Gyűlnek az aláírások a Magyar Összefogás lista indulásához | Magyar összefogás Skip to main content
Gyűlnek az aláírások a Magyar Összefogás lista indulásához

Gyűlnek az aláírások a Magyar Összefogás lista indulásához

 Pásztor István, a VMSZ elnöke a szabadkai aláírásgyűjtésen úgy fogalmazott, egy kiváló és fiatalos listával kívánnak részt venni az MNT munkájában a következő négy évben.

Szabadkán szombat délelőtt gyűjtötték az aláírásokat, annak érdekében, hogy a VMSZ által támogatott Magyar Összefogás lista indulhasson a magyar nemzeti tanácsi választáson. A támogatók között akadt fiatal és idősebb is egyaránt.

Szobonya Tamara: „Szimpatikus volt számomra, hogy a tanulmányaim során végig támogattak az ösztöndíjprogramon keresztül, és emiatt úgy érzem, köteles vagyok őket támogatni a továbbiakban.”

Losonc Ella és Arancsity Anna elmondta, hogy a korábbi évek pozitív tapasztalata miatt döntöttek úgy, hogy ezúttal is bizalmat szavaznak a VMSZ által támogatott listának.

Losonc Ella: „Meg vagyok elégedve a munkájukkal, különösen az utóbbi 8-10 évben. Soha nem volt ilyen jó itt, idehaza a magyaroknak, mint az utóbbi években.”

Arancsity Anna: „Eddig is mindig támogattuk a VMSZ-t, a szavazás fontos a számunkra, hogy a magyarság megmaradjon és hogy tudjunk tovább élni és előre haladni.”

Pásztor István elmondta, a lista kétharmadát VMSZ tagsággal rendelkezők adják, míg az egyharmadát olyan személyek, akiknek nincs pártpolitikai kötődésük. Emiatt is viseli joggal a lista a Magyar Összefogás nevet - fogalmazott a VMSZ elnöke.

„Ami a közös nevező mindenki vonatkozásában, aki a listára került, az a teljesítmény és a nemzeti elkötelezettség. Ilyen szempontból azt gondolom, hogy ez egy kiváló lista. Olyan emberek alkotják, akik mögött nagy tapasztalat, illetve nagy lehetőség van, annak függvényében, hogy fiatalok, vagy pedig idősebbek. Ez egy fiatalos lista, olyan emberek vannak rajta, akik lendületesek, ambiciózusok, akik harcosok.”

Több településen is gyűjtötték az aláírásokat. A nemzeti tanácsi választásokat november 13-án tartják.

Pannon RTV