Jövőre adhatják át rendeltetésének a művelődési otthont Noszán | Magyar összefogás Skip to main content
Jövőre adhatják át rendeltetésének a művelődési otthont Noszán

Jövőre adhatják át rendeltetésének a művelődési otthont Noszán

 Az épületet már szinte teljes egészében berendezték, áll a színpad és az öltözők is elkészültek. A tűzvédelemmel azonban még van némi tennivaló.
 

A noszai művelődési otthon munkálatainak befejezése a végéhez közeledik - mondta az intézmény körbejárása után Kovács Elvira. A VMSZ noszai helyi szervezetének elnöke hozzátette, jelenleg egy összetett problémával állnak szemben.

„ Konkrétan a tűzvédelem a probléma. Valamikor bevezettük központilag a vizet, akkor úgy volt, hogy ez elegendő lesz, most viszont kiderült, hogy nem elegendő. Emiatt ezt a problémát más módon kell megoldani.
- Hogyha ez megoldódna és átadnák az épületet, akkor mi lenne még itt az épületben a művelődési programokon kívül?
- Nagy örömünkre szolgál, hogy nemcsak művelődési élet folyna itt, hanem bölcsőde is lenne. 0-3 éves korig tudnánk fogadni a gyermekeket. Erre nagy szükség is van, nemcsak ennek a kis településnek, hanem a körülöttünk lévő falvaknak is.”
 

A Magyar Nemzeti Tanács már évek óta támogatja a noszai művelődési otthon építését. A tervek szerint a lakosok már jövőre birtokukba vehetik az intézményt - jelentette ki Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője.

„Ez egy közösségépítő tér lesz. Akár konferenciákat, bármilyen rendezvényt lehet szervezni, színházként is működhet, előadásokat is lehet majd itt tartani. A Vackornak is lenne itt egy csoportja, úgyhogy egy napközit is lehetne működtetni az elkövetkezendő időszakban. Ezért fontos a közösség szempontjából, hogy ez minél előbb befejeződjön.”

A Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény kihelyezett bölcsődei tagozatával kapcsolatban az a terv, hogy 2023 szeptember elsejével tudjon nyitni - hangzott el az eseményen.

Pannon RTV