A kultúra és a sport terén is számos beruházás történt Magyarkanizsa községben | Magyar összefogás Skip to main content
A kultúra és a sport terén is számos beruházás történt Magyarkanizsa községben

A kultúra és a sport terén is számos beruházás történt Magyarkanizsa községben

 Az elmúlt években több beruházás is megvalósult a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően Magyarkanizsa községben. Hétfő délután ezeket a beruházásokat is megtekintette Pásztor István, a VMSZ elnöke és Fremond Árpád a Magyar Összefogás listavezetője.

A Magyarkanizsa községben tett látogatás első állomása Martonos volt, ahol megtekintették a helyi Művelődési Otthont, ami nemrégiben a MNT közbenjárásával újulhatott meg.
 

Ugyanakkor az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása a Vajdasági Birkózóakadémia Magyarkanizsán. Az intézménynek az egyik társalapítója a Magyar Nemzeti Tanács. Az akadémia tavaly szeptemberben kezdte meg működését.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia, Magyarkanizsa: „Persze, mint mindenhol, itt is gondolkodunk fejlesztésekben és ami nekünk nagyon fontos lenne, az az energiaellátásunk hatékonyabbá tétele és bízunk benne, hogy előbb-utóbb a községnek az a fejlesztési stratégiája beindul, ahol a wellness központot tervezik, hiszen annak szüksége van egy meleg vízi kútra, arra nekünk is nagyon nagy szükségünk lenne.”

A helyi Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban nemrégiben a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően a számítógépes-informatikai termet újították fel, többek között 16 új modern gépet tudtak beszerezni. A nyár folyamán pedig elkészült az új padlózat az iskola fő épületében.

Sterbik Ildikó, igazgató, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa: „A tartományi oktatási titkárság pályázatán nyertünk 5,5 millió dinárt az iskola főépületének a padlózatának a kicserélésére. 1000 négyzetméter járólapot tudtunk teljes egészében felújítani és ezzel nagyon sokat javítottunk az oktatási körülményeken, tehát diákjaink számára megfelelő környezetet tudtunk biztosítani.”
 

A Magyar Nemzeti Tanács a szerbiai jogrendbe teljes egészében beépült, így a magyarországi támogatások is nagyon könnyen tudnak az MNT-n keresztül eljutni a helyi intézményekhez, szervezetekhez - emelte ki Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője.

„Én azt hiszem, hogy azok, akik számára fontos a vajdasági magyar autonómia, akik számára fontos a vajdasági kulturális autonómia, akik számára fontos a magyar oktatás, a tájékoztatás magyar nyelven, azok el fognak menni szavazni, hiszen rengeteget dolgoztunk azért, hogy legyen egy Magyar Nemzeti Tanácsunk, legyen egy magyar kulturális autonómiánk.”

A kampány része nem csak az, hogy miket terveznek a jövőben, hanem azt is számba kell venni, hogy mi az, amit eddig sikerült megvalósítaniuk az elmúlt időszakban - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke.

„Azért kell elmenni vasárnap szavazni, hogy a lista mögött a kitapintható, számottevő támogatás minél nagyobb legyen, és azért kell elmenni szavazni, mert nemzeti tanácsa, közjogi beágyazottsággal bíró kisebbségi önkormányzata az egész Kárpát-medencében senkinek nincsen, csak nekünk.”
 

A körút egy lakossági fórummal zárult Magyarkanizsán, ahol a községbeli jelöltek is bemutatkoztak, Varjú Potrebity Tatjana és Pletikoszity Árpád személyében.

Pannon RTV