Lakossági fórum Adán: „ A magyarok összefogása mindenkor eredményt produkál!” | Magyar összefogás Skip to main content
Lakossági fórum Adán: „ A magyarok összefogása mindenkor eredményt produkál!”

Lakossági fórum Adán: „ A magyarok összefogása mindenkor eredményt produkál!”

 Ada községben többek között kulturális-, oktatási és infrastrukturális beruházások is megvalósultak a Magyar Nemzeti Tanács eddigi segítségével.

Felújításra került a Szarvas Gábor Könyvtár, az adai Szentháromság, valamint a moholi Szent György templom is- hangzott el azon a lakossági fórumon ahol a Magyar Összefogás helybeli jelöltje is bemutatkoztak vasárnap este.

Ada község magyarságának összefogását bizonyítja, hogy területén ebben az évben is tovább növekedett az anyanyelvükön tanuló magyar elsősök száma. Az oktatás területén is - a bölcsődétől az egyetemig-támogatások sorát élvezhetik a helyiek.

Tóbiás József, a VMSZ Ada községi szervezetének elnöke: "Elmondhatjuk, hogy szinte nincs magyar család Vajdaságban, aki nem érzi valamilyen formában a Magyar Nemzeti Tanács működését és támogatását. Arra szeretném buzdítani, hogy próbálják komolyan venni és a kellő legitimitást megadni a Magyar Összefogás listának a november 13-i választásokon."

Az esemény alkalmával bemutatkozási lehetőséget kaptak a Magyar Összefogás helyi jelöltjei: Rigó Pál Zsófia okleveles kulturális mediátor, Lakatos Adrián ügyvéd gyakornok, valamint Lajkó Szilvia okleveles vidékfejlesztő.

"A Magyar Nemzeti Tanács intézkedései azok nagyban segítik a vajdasági magyarság mindennapjait. Segítenek a fejlődésben, az előrejutásban és ez fontos mindannyiunk számára a kultúra, az oktatás, a tájékoztatás, a nyelv és íráshasználat területén egyaránt."

Az MNT tevékenységének eredménye az, hogy folyamatosak a magyarság érdekeit támogató intézkedések, mindig van feladat és ezért is fontos az, hogy megerősítsük a közösség képviseletét a választások alkalmával- hangzott el az adai lakossági fórumon.
 

Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője: "Amióta létezik a Magyar Nemzeti Tanács mindig is figyelt arra, hogy a tömbre és a szórványra is egyforma arányban figyeljen oda és az egész közösség igényeit próbálja meg kiszolgálni. A Magyar Nemzeti Tanács a vajdasági magyarság kulturális autonómiája, az egész közösségünk építése, gyakorlatilag, ha úgy tetszik, akkor a Nemzeti Tanácson keresztül történik."

A Magyar Összefogás listája folytatni kívánja azt az építkező munkát, amely az elmúlt időszakot is jellemezte és azon fog dolgozni minden erejével, hogy megmaradjon az az erős magyar közösség, amely kiépült eddig- tette hozzá Fremond Árpád listavezető.

Pannon RTV