Lélekharangot szenteltek fel Padén | Magyar összefogás Skip to main content
Lélekharangot szenteltek fel Padén

Lélekharangot szenteltek fel Padén

 Újonnan felállított lélekharangot szenteltek fel a padéi temető kápolnájának közelében. A régi, fából készült harangláb helyére, a helyiek összefogásának hála, harminc év után fémszerkezetes lélekharang került.
 

A lélekharang temetések alkalmával szólal meg, és ezzel imára szólítja az embereket. További feladata, hogy a ravatalozótól, a kápolnától a sírig utolsó útján kísérje az elhunytakat. Mészáros Attila, diakónus, Padé: „Padén régebben volt lélekharang kinn, a római katolikus temetőben, azonban az a harang leesett a toronyból és összetört. Közel 30 éve nincs harang a temetőben, és összefogással, az egyházközség hívei gyűjtéséből és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával elkészült egy új kisharang a temetőnkben.”
 

A fém haranglábbal ellátott lélekharangot Hajdu Sándor, a padéi Havas Boldogasszony templom plébánosa szentelte fel.
 

Az egybegyűltek közös imával kérték Isten áldását a harangra. Tóth Ramóna, tagjelölt, Magyar Összefogás: „A magyar identitásunk megőrzésének szempontjából fontos a vallási, oktatási és művelődési értékeink, emlékeink megőrzése, ezért tartom fontosnak az oktatás, valamint a művelődési intézmények, illetve az egyház összefogását. Magyarságunkat így tudjuk megőrizni a Délvidéken.”
 

A beruházás összértéke több mint kétezer euró.

Pannon RTV