Megkezdi kampányát a Magyar Összefogás | Magyar összefogás Skip to main content
Megkezdi kampányát a Magyar Összefogás

Megkezdi kampányát a Magyar Összefogás

 

Holnap kezdi meg kampányát a nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás.

Az elkövetkező 7 hétben csaknem 300 rendezvényt tartanak és az a szándékuk, hogy a lista jelöltjei és a Vajdasági Magyar Szövetség tisztségviselői minden vajdasági településre eljussanak - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Pásztor István, a VMSZ elnöke és Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője tartottak.

Szeptember 15-én indul a Magyar Összefogás választási kampánya, amit egy héthetes közösségi ünnepként élünk majd meg - hangsúlyozta Pásztor István. A gondokról nyíltan és világosan szeretnénk beszélni, a megoldáskeresés szándékával - emelte ki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Egy aktív, tartalmas, dinamikus, lendületes, jó hangulatú kampányt kívánunk szervezni, és a dolgok mostani állása szerint azt kell, hogy mondjam önöknek, hogy ehhez minden feltétel biztosított. Egyrészt biztosított egy közösségileg elkötelezett, komoly teljesítménnyel rendelkező embereket felsorakoztató lista, másrészt biztosított az a mozgósító és szervező erő, amit a VMSZ fog bevinni ebbe a kampányba, és az, ami talán a legfontosabb, biztosított a közösségnek a nyitottsága a találkozások vonatkozásában.”

Ezt az is bizonyítja, hogy amikor a támogatói aláírásokat gyűjtötték, egy nap alatt mintegy 4200-an jöttek el - tette hozzá. A kampány keretében egy füzetet is nyomtatnak, amelyben bemutatják a jelölteket, az eddigi teljesítményt és az előttünk álló időre vonatkozó programot, ezt minden vajdasági magyar otthonába eljuttatják - mondta Pásztor István. A cél, hogy a Magyar Összefogás a választások után is a legmeghatározóbb erő legyen az MNT-ben. Fontos, hogy a Magyar Összefogásnak konkrét választási programja van. A rendezvénysorozatban lesznek állandóan megjelenő témák - fogalmazott a VMSZ első embere: „Az egyik ilyen téma: Magyarok a Vajdaságban - a nemzetépítés lehetőségei. A másik téma: Érdekérvényesítés és párbeszédkészség. A harmadik téma: Magyarként a szülőföldön. És a negyedik: Az MNT a közösségünk életében.”

Hajnal Jenő szerint, amit az elmúlt négy évben elterveztek, az valóra is vált. A Magyar Összefogás listavezetője azt mondta: a magyar érdekeltségű intézményeket tovább bővítik. Hangsúlyt fektetnek arra, ami a délvidéki magyarság számára fontos, ezek a család, gyermekeink, otthonunk, munkánk, kiszámítható előrehaladásunk, egészségünk, emberi méltóságunk, kultúránk, hitünk, szülőföldünk, hazánk és nemzetünk - tette hozzá Hajnal Jenő.

Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „A legfontosabb feladata egy programnak nem lehet más, mint továbbvinni, fejleszteni, amit elkezdtünk, tovább építeni, és az építés és fejlesztés mellett mindenki számára elérhetővé tenni mindezt. Ebben a programban nincs olyan eleme a délvidéki magyar közösség ügyének, amely ne kerülne figyelmünk középpontjába, nincs olyan kistelepülés, nincs olyan ember, akinek az ügyét ne tartanánk fontosnak és jelentősnek.”

Ebben a magyar és a szerb kormány is az MNT segítségére van - mondta a listavezető. Hajnal Jenő hozzátette: Szerbiában ma előnyre tudjuk váltani azt, hogy magyarok vagyunk. A választási program péntek délutántól a Magyar Összefogás honlapján is elolvasható.

 

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője