Nagy segítség a továbbtanulásban az MNT támogatása | Magyar összefogás Skip to main content
Nagy segítség a továbbtanulásban az MNT támogatása

Nagy segítség a továbbtanulásban az MNT támogatása

Újabb családokkal találkoztak a Magyar Összefogás jelöltjei pénteken Szabadkán. Olyan vajdasági magyar fiatalokkal ismerkedtek meg, akik itthon szeretnének boldogulni.

A továbbtanulásban a Magyar Nemzeti Tanács támogatása nagy segítséget jelenthet nekik.

Magosi Ádám az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Karának negyedéves hallgatója. Neki már a felvételi előtt is nagy segítséget jelentettek az MNT nyújtotta lehetőségek: „Szerintem egyértelmű, hogy a Magyar Nemzeti Tanács maximálisan hozzájárult ahhoz, hogy tényleg vonzóbb legyen itthon tanulni és itthon megpróbálni felépíteni a jövőnket. Ez megnyilvánul az én esetemben a felsőoktatási ösztöndíjjal, illetve az Európa Kollégiumban való elhelyezkedéssel. Már azelőtt, mielőtt megkezdenénk a tanulmányokat, vannak például felkészítők. Számomra különösen a biológia volt fontos. Nagyon sokat segített a felkészülésben.”

Akik itthon szeretnék építeni a jövőjüket, azoknak számos támogatást nyújt a Magyar Nemzeti Tanács - mondta De Negri Ibolya, a Magyar Összefogás jelöltje: „Meg kell említeni itt az ösztöndíjakat, hiszen nagyon sok ösztöndíj-lehetőség van. Utána az Európa Kollégium, az is nagyon nagy lehetőség számukra, valamint a szerb felzárkóztatási program.”

Szenci Bertalan a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola első éves tanulója, neki sikerült elnyernie az MNT felsőoktatási ösztöndíját: „Minden fiatalnak szüksége van a pénzre, és ezáltal, amit akarok, megvehetem. Nem sokat, 100 eurót kapok, és azt vagy félrerakom, vagy elköltöm, amire kell.”

Kálló Béla a közösségi lét és az összetartozás fontosságát hangsúlyozta, amelyben az újvidéki Európa Kollégium is nagy szerepet játszik.

Kálló Béla, jelölt, Magyar Összefogás: „Az az aktív együttlét 50-60 emberrel folyamatos kapcsolatteremtést jelent. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen, amint befejezi az egyetemet, az ismeretségi köre Vajdaság-szerte hálószerűen megnövekszik.”

Az MNT a következő négy évben is szeretné folytatni az eddigi programokat, és bővíteni a lehetőségeket - tették hozzá a Magyar Összefogás jelöltjei.

Pannon RTV

 

 

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője