Oktatási intézményekben járt Zentán Potápi Árpád János | Magyar összefogás Skip to main content
Oktatási intézményekben járt Zentán Potápi Árpád János

Oktatási intézményekben járt Zentán Potápi Árpád János

Potápi Árpád János és kísérete meglátogatta a Zentai Gimnázium épületét, amelynek felújítási munkálatai hamarosan befejeződnek.

Ezt követően megtekintették és átadták a helyi Hófehérke óvoda Bóbita épületének felújított játszóterét.

A delegációt Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatója, Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola vezetője és Nagy Abonyi Zoltán, az Egészségügyi Iskola igazgatója vezette körbe. A Zentai Gimnázium épületének felújítási munkálatai 2017 őszén kezdődtek a szerb és a magyar kormány támogatásának köszönhetően.

Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „A visszaköltözést már egészen lassan elkezdtük. Tehát ez azt jelenti, hogy apránként hordjuk be a bútorzatot a kaszárnyából azért, hogy le tudjuk ellenőrizni, hogy mit kell javítani, mit kell felújítani, mit kell újat vásárolni. A hozzáépítés teljesen készen van, annak a műszaki átvétele is megtörtént. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy a második félévet a diákság itt el fogja tudni kezdeni mindenképpen.”

A látogatás a helyi Hófehérke Óvoda Bóbita épületében folytatódott. Először az óvodások alkalmi műsorát tekinthették meg a vendégek, majd hivatalosan is átadták az épület új játszóterét, amely a Magyar Kormány óvodafejlesztési programjának részeként valósult meg.

Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „Nagyon örülünk neki, azt, hogy az MNT jóvoltából kaptuk meg ezt a lehetőséget, hogy ebben az óvodában új játszóterünk legyen, és ezt nagyon szépen köszönjük az MNT-nek ezt a támogatást, és reméljük, hogy az elkövetkezőkben másik óvodákba is tudnak biztosítani nekünk támogatást.”

Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár arról is beszélt, hogy a Magyar Kormány fontosnak tartja az oktatási intézmények fejlesztését. 2015-ben hirdették meg a szakképzések évét.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Úgy gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy a szakképzést Kárpát-medencei szinten fejlesszük. Eddig több mint 140, kb. 145 tanműhelyt, illetve tangazdaságot tudtunk fejleszteni, több mint egy milliárd forintos támogatási szinten. Úgy gondolom, hogy ez nagyon-nagyon nagy dolog. Emellett a Vajdaságban 212 millió forinttal az összes szakképző intézményt tudtuk támogatni.”

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár látogatását bánáti oktatási intézményekben folytatta.

Pannon RTV

 

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője