A Pető-kurzus résztvevőivel találkozott Perpauer Attila és Verebes Krnács Erika | Magyar összefogás Skip to main content
A Pető-kurzus résztvevőivel találkozott Perpauer Attila és Verebes Krnács Erika

A Pető-kurzus résztvevőivel találkozott Perpauer Attila és Verebes Krnács Erika

A Magyar Összefogás listája jelöltjeinek Zentán a meghívott vendégek beszámoltak a fejlesztőpedagógiai kurzusok alkalmával szerezett tapasztalataikról.

A szabadkai Molnár Mihály Parkinson-kórral küzd. Sopronban már részt vett egy elektromágnesen kezelésen és rehabilitációs tornán, de a zentai Pető Intézet foglalkozásai is jótékony hatással vannak a betegsége javulására. Molnár Mihály, Szabadka: „Az a pozitív tapasztalatom van, hogy jobban tudok mozogni, jobban tudok összpontosítani dolgokra, amelyeket csinálok, és tovább tudok mozogni, tovább tudok lépni, mint idáig.”

Az adai Török Antal már a harmadik Pető-kurzusára készül. Ő is észrevette a foglalkozások pozitív hatásait: „A bal kezemmel van probléma főleg, és az sokat javult, amióta megy ez a kurzus, meg az egyensúlyérzék is sokkal jobb. Úgyhogy tényleg csak pozitívat lehet róla mondani.”

Magyar Attila színművész fiát, Mátét már kiskora óta viszi a Pető Intézet foglalkozásaira. Először Budapestre jártak, de amióta Zentán is megszervezik, azóta minden alkalommal ott vannak. Magyar Attila, színművész: „Amikor itt a kurzus tart, akkor ő reggel hatkor felkel, megreggelizik, elmegy az iskolába Újvidékre. Újvidékről hazajön, ebédel, eljövünk 100 kilométert, tornázik, találkozik a tornázós nénikkel, hazamegy 100 kilométert, hulla fáradtan elalszik, és holnap megint akar jönni.”

A Pető Intézet intenzív kurzusai 2014 óta szerves részét képezik a Magyar Nemzeti Tanács oktatásfejlesztési stratégiájának. A szűrések alkalmával kiderült, hogy nagy igény van a fejlesztőpedagógiai és a rehabilitációs foglalkozásokra. Az eddigi 7 alkalomnak több mint 130 résztvevője volt. Perpauer Attila, jelölt, Magyar Összefogás: „A Magyar Összefogás célul tűzte ki, hogy minden egyes emberhez eljutunk, és az elkövetkezendő időszakban ez egy cél, hogy mindenkit meg tudjunk szólítani, és akinek szüksége van rá, ezeket be tudjuk emelni ebbe a programba.”

A jövő héten indul az újabb, három hetes intenzív Pető-kurzus. A nyolcadik alkalommal megrendezett képzésen felnőtt és gyermekcsoportokat is indítanak, és egyéni fejlesztések is lesznek.

Pannon RTV

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője