Tököt faragtak a gyerekek Martonoson | Magyar összefogás Skip to main content
Tököt faragtak a gyerekek Martonoson

Tököt faragtak a gyerekek Martonoson

 Tökfaragás és halloweeni dekorációk készítése várta a legkisebbeket a martonosi Művelődési Otthonban a Hetedhét napok keretében. A délelőtti programra nagy volt az érdeklődés, mintegy 20 helyi gyerek faragott tököt.
 

Szebbnél szebb díszek kerültek ki a gyerekek kezei alól szombat délelőtt. Mindenki megtalálta a neki legjobban tetsző foglalkozást, igazi őszi hangulat költözött a martonosi Művelődési Otthonba. Berkó Zalán, Martonos: „Először megrajzolod, utána pedig kivágod. Én kört rajzoltam, a fogaknak pedig háromszöget.”
 

Martonoson nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok ápolására, illetve a jelentősebb ünnepek köré is szerveznek mindig valamilyen foglalkozást. Demus Ágnes, elnök, Testvériség Művelődési Társulat, Martonos: „A mai napra tökfaragást találtunk ki. Öttől, mert van egy ötéves kisgyerek is, egészen tizennégy éves korig, tehát óvodától nyolcadik osztályos korig bárki részt vehet a foglalkozásainkon.”
 

Magyarkanizsa község mind a 9 helyi közössége rendelkezik valamilyen közösségi térrel, ahol összegyűlhetnek a helyiek. Martonoson ez a Művelődési Otthon, amit nemrégiben az MNT közbenjárásával tudtak felújítani. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Az épület felújítása pályázaton keresztül történt, a Bethlen Gábor Alapnak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően újult meg, valójában épült át az egész épület. Az épület fenntartása és a programok lehetővé tétele pedig önkormányzati támogatásnak köszönhető.”

Martonoson legközelebb az adventhez kapcsolódó foglalkozások várják majd a gyerekeket.

Pannon RTV