Új tantermek a Kosztolányi gimnáziumban | Magyar összefogás Skip to main content
Új tantermek a Kosztolányi gimnáziumban

Új tantermek a Kosztolányi gimnáziumban

 Új tantermekkel gazdagodott a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium. Az úgynevezett dísztermet alakították át három osztályteremmé és egy kisebb előtérré.
 

A bővítésre a diákok nagy létszáma miatt volt szükség. A megvalósult beruházást a Magyar Nemzeti Tanács mintegy 2 millió 400 ezer dinárral támogatta. Az MNT számára nagyon fontos a kiemelt jelentőségű intézmények, illetve szakkollégiumok támogatása és fejlesztése - mondta a Magyar Összefogás listavezetője, Fremond Árpád:

„Úgy gondolom, hogy ezekben a tehetséggondozó gimnáziumokban olyan minőségi munka folyik, amely segíti a gyermekeink itthon maradását, illetve megmaradását. Fontos az, hogy támogassuk ezeket az intézményeket. Itt most egy olyan fejlesztést tekintettünk meg, amelyet a 2022-es évben sikerült megvalósítani. Igazából tantermekkel bővül maga az intézmény. Nagy szükség van erre, hiszen újabb és újabb szakok nyílnak ebben az intézményben is. Fontos az, hogy hosszútávon tervezzünk és az elkövetkezendő időszakban megtegyünk mindent annak érdekében, hogy az intézményt talpon tudjuk tartani."

Nagy Tibor, iskolaigazgató: „Vajdaság területén a középiskolák azok tartományi alapításúak, kivétel a zentai Bolyai, illetve a szabadkai Kosztolányi gimi, ahol a tartomány mellett a Magyar Nemzeti Tanács is alapítónk. Értelemszerűen a Magyar Nemzeti Tanácshoz, mint alapítóhoz, úgymond, mint apánkhoz fordultunk zokszó híján, és nekik mondtam el a tervet, elmondtam, hogy erre miért van szükség és azt kell mondani, hogy vevők voltak azonnal a dologra. Augusztus 30-án jelezték, hogy a pénz megvan, 2,4 millióról van szó. Ennyibe került az átépítés, a festés, a rendbetétel, internet bevezetése, áramvezetés."

Pannon RTV