De Negri Ibolya | Magyar összefogás Skip to main content

De Negri Ibolya

De Negri Ibolya

1961-ben született Szilágyin. Az általános iskolát Zomborban fejezte be, majd tanulmányait Szabadkán folytatta. Építőmérnöki diplomát az Újvidéki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett 1988-ban.
Huszonnyolc éve középiskolai  mérnök tanár Szabadkán, a Politechnikai Iskolában. Nyolc éven keresztül az Építész-szaktestület vezetője. 2004–2008 között részt vett a szerbiai oktatási reform szakközépiskolai kísérleti tagozatokra vonatkozó programjának kidolgozásában.
1999 óta az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének a tagja, 2007  óta annak elnöke. Számos oktató-nevelő rendezvény szervezője: nyári akadémia, közoktatási konferencia, diákversenyek, táborok. A szerb Oktatási Minisztérium által akreditált képzések szerzője. Az Emberi Erőforrás Minisztériuma Külhoni Oktatási Tanács tagja. 2006–2010 között a szabadkai Majsai Úti  Általános Iskola iskolaszékének elnöke. 2010–2014 között a magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának tagja.
2010 óta a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács alapító tagja, elnöke. A Vajdasági Tehetségnap szervezője, a Tehetségpontok tehetséghálózatának  koordinátora. A Nemzeti Tehetségpont vezetője.
Tevékenységét számos díjjal ismerték el: Ezüstgyopár-aranyérem – a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Országos Elnöksége (2009); Tehetségek Szolgálata Egyéni Éves  Díj – a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (2014); Bonis Bona a Nemzet Tehetségeiért – az Emberi Erőforrás Minisztériuma (2016); Címzetes Főiskolai Docens, a Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa (20015);
Emellett a palicsi Rotary Club alapító tagja (2004) és  elnöke 2014/2015, az  Első Bálozók báljának ötletgazdája.

A vajdasági magyar emberek minőségibb élete, az elsődleges cél az identitásmegőrzés, magyarságunk megőrzése. Pedagógusként az oktató-nevelő munkát helyezem előtérbe, de más területeken is a magyar közösség érdekeit kívánom képviselni.

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője