Kálló Béla | Magyar összefogás Skip to main content

Kálló Béla

Kálló Béla

1973-ban született Szabadkán. Általános és középiskolai tanulmányait követően az Újvidéki Művészeti Akadémia Dráma Tanszékének Magyar Nyelvű Színészet Szakán szerzett diplomát 1995-ben. 
Huszonöt éve foglalkozik színházzal, nem csak Vajdaságot, de a régi Jugoszlávia területeit és a Kárpát-medence minden zugát bejárta, jelenleg a budapesti Udvari Kamaraszínház színésze.
Alkotó tevékenysége során többek között a Kosztolányi Dezső Színházban rendezett és játszott, a Zentai Magyar Kamaraszínházban színészként, rendezőként, díszlettervezőként volt jelen, a győri Forrás Színházi Műhelyben, a  szarvasi Cervinus Teátrumban színészként,  a Zsámbéki Színházi Bázison színészként és producerként is dolgozott.
Szerepeit és rendezéseit számos díjjal jutalmazták.
1988–1995 között a Tanyaszínház aktív tagja, 1991–1995 között az Újvidéki Színház színésze, 1995–1998 között a KPGT tagja, színészként és alkalmanként rendezőként a szabadkai Népszínházban volt munkaviszonyban 1999–2011 között, majd 2011–2018 között a szabadkai Gyermekszínház színésze.
2004-ben megalapította a szabadkai Színházi Műhelyt, amelynek mai napig osztályvezető tanára emellett oktató tanár a Szép Szó versmondó táborban és a MAdT táborban, műsorvezető a Pannon RTV-ben.
Díjai: Középiskolások Művészeti Vetélkedője: vers- és prózamondásban többszörös első díj; Középiskolások Színművészeti Vetélkedője: legjobb főszereplőnek járó díj; Pataki Gyűrű díj; Vajdasági Színházak Szemléje:  legjobb férfi alakításért járó díj; Szerbiai Gyermekszínházak Fesztiválja, Niš: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; Szerbiai Gyermekszínházak Fesztiválja, Szabadka: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; Szabadkai Népszínház, Szabadka: többszörös mellék- és főszerep díj; Zvezdarište, Belgrád: legjobb férfi színészi alakításért járó díj; A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XV. Találkozóján: Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív vagy új formákat kereső előadásért és Különdíj a legjobb színpadi látványért.

A Magyar Összefogás listája eddig két mandátumban megkapta a bizalmam, rájuk szavaztam. Számtalan tényszerűség bizonyította munkájuk eredményességét. A színházművészet terén, a saját szakterületemen folyamatos közreműködés, a közösséget megsegítő közös munka jellemezte a Magyar Nemzeti Tanáccsal a kezdetektől a kapcsolatomat. Ennek következménye – vélhetően – a felkérés a jelölésemre, amit örömmel vállalok. Történelmi időket élünk. Az összefogás erejével van esély jövőt építeni.

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője