Oláj Ibolya | Magyar összefogás Skip to main content

Oláj Ibolya

Olaj Ibolya

1961-ben született Csókán. Az általános iskolát Csókán, a középiskolát Zentán és Szabadkán fejezte be, ahol folytattam tanulmányait és osztálytanítói diplomát szerzett.       Tanítóként dolgozott összevont tagozaton Hódegyházán, majd Egyházaskéren is. Szerette a kis falukat, volt valami különös varázsuk volt, az emberek tele voltak szeretettel és tisztelettel. Csókán is dolgozott osztálytanítóként és két évig képzőművészetet is tanított.   Huszonhét éve  a zentai Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatán tanít sajátos nevelési igényű gyerekeket.    
1999-ben elkészítette az első tankönyvét, amit követően még nyolc könyvet írt a sajátos nevelési igényű tanulók számára. Magyar nyelvből öt könyvet írás és olvasás gyakorlására, Matematika első osztály számára: A 10-es számkör, Matematika második osztály számára: A 20-as számkör, Pszichomotorikus gyakorlatok  a finommotorika fejlesztéséhez, az Íráselőgyakorlat munkafüzet a kezdő írás elsajátításához ad segítséget. 2000-ben megszervezett egy pedagógus találkozót, amelyen a meghívott  szakemberek előadást tartottak a kisegítő tagozaton dolgozó kollégáknak, tanácskoztak az őket érintő kérdésekről, eszmecserét folytattak, tapasztalataikat megosztották egymással és ott mutatta be az első tankönyvét. A vendégek Vajdaság több helységéből érkezett pedagógusok voltak, akik lelkesen üdvözölték a találkozót. Ezen felbuzdulva a következő években is találkoztak, különféle témákat  dolgoztak fel  és bemutatásra kerültek újabb tankönykönyvei. 
2004-ben iskolája tantestülete az év pedagógusává választotta.  
2005-ben született az ötlet, hogy a pedagógusok magukkal hozzák tanulóikat is, hogy a gyerekek ismerkedjenek egymással, mutassák meg tehetségüket, szerepeljenek, közösösen éljék át a szép, örömteljes élményeket. A rendezvény neve Őszi találkozó, mert minden alkalommal ősszel kerül megrendezésre és mert az ősz sok színben pompázik, akár a sajátos nevelési igényű gyerekek, akik részt vesznek benne. 
Idén lesz a 14. Őszi találkozó.
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnökségi tagja.
A festészetnek fontos helye van az életében. Amatőr festőként tíz önálló kiállítása volt  és több csoportos tárlaton vett részt.

Megtiszteltetés számomra, hogy hozzájárulhatok munkámmal a vajdasági magyar közösség életéhez, mindennapjaihoz. Pedagógusként és vállalva a jelölést, az MNT választásokon, a Magyar Összefogás listáján hiszem, hogy még többet tehetek a sajátos nevelési igényű tanulókért. 

Valasztasi program

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

Áttörő sikert ért el a Magyar Összefogás

A nem hivatalos eredmények szerint a következő négy évben a 35 tagú magyar kisebbségi önkormányzatban 30 tagja lesz a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott listának - mondta Pásztor István. A Magyar Összefogás listája áttörő, nagy sikert ért el - jelentette be vasárnap késő este Pásztor István. A VMSZ elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak tartották, hogy éljenek a demokrácia ünnepeként aposztrofált lehetőséggel, hogy megjelenjenek az urnák előtt. A szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarok mintegy 36 százaléka vett részt a nemzeti tanácsi választáson - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség első embere azt mondta, ideje lenne végre a párbeszédnek. „Nem kell mindenről ugyanazt gondolni, de mindenről tudunk beszélgetni, és ugyanakkor, azt gondolom, hogy vannak ügyek, nemzeti ügyek, és általános politikai ügyek, amik meghaladják a nemzetérdeknek a mezejét és körét, amikben jó volna megpróbálni szót érteni, jó volna leereszkedni a realitások talajára.” Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni a magyar nemzeti tanácsi választásokon, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - mondta Hajnal Jenő. A Magyar Összefogás listavezetője hozzátette: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.” A nemzeti tanácsi választások hivatalos végeredményét november 8-a, csütörtök este 8 óráig kell közzétennie a Köztársasági Választási Bizottságnak.
MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

MÁSFÉL HÓNAPON ÁT KÖZÖSSÉGI ÜNNEP

Sajtóközlemény a Magyar Összefogás választási kampányáról Véget ért a Magyar Összefogás választási kampánya. Több mint háromszáz közösségi élmény, találkozás, ünnepélyes pillanat és megoldásra váró feladat erősített meg bennünket abban, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amely kíváncsi eddigi eredményeinkre és a következő négy év terveire, és amelynek tagjai eddig is segítettek és támogattak bennünket. Különben semmit sem értünk volna, és folytatni sem tudnánk mindazt együtt, közösen, ami mindannyiunk számára a következő négy évben is nagyon fontos. Köszönjük tehát elsősorban azoknak, akik szeretettel, érdeklődéssel és barátsággal fogadtak bennünket otthonukban, ünnepségeiken, megemlékezéseiken, szentmisén és istentiszteleten, kerekasztal-beszélgetésen, lakossági fórumon, egyéb alkalmon. Hála azoknak is, akik abban segítettek bennünket, hogy mindenhova eljussanak a Magyar Összefogás lista tagjai, ahol magyarok élnek, ahol a vendégszeretet és a közvetlen emberi, baráti kapcsolaton kívül a helyiekkel együtt arról is meggyőződhettünk immár sokadszor, hogy közös jövőt építünk, mert összetartozunk, mert mindaz, amit tervbe vettünk, együtt mára valósággá válhatott. Köszönjük vendéglátónak, házigazdának, szervezőnek és aktivistának, hogy közösségünk tagjait meghallgathattuk, érdekeit, motivációit, kéréseit, igényeit és szükségleteit közvetlenül megismerhettük, és hogy a Magyar Összefogás saját elképzeléseihez és Magyarország Kormányának elkövetkezendő négy évre megfogalmazott céljaihoz illeszkedve együtt hozzájárulhatunk kisebbségi közösségünk együttgondolkodásához, biztonságához és kiteljesedéséhez. A következő napokban az elcsendesedés napjai következnek, hogy azután november 4-én mindannyian együtt, közösen mutassuk meg, hogy a Magyar Összefogás összeköt bennünket, mert magyarok vagyunk. Magyarnak lenni pedig azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, és tiszteljük egymást. Volt elegendő időnk ahhoz, hogy megtanuljuk, amíg együtt maradunk, amíg összefogunk, mindig győzni tudunk. Ehhez kérjük az Önök segítségét és támogatását, amikor majd vasárnap elmennek szavazni a közvetlen magyar nemzeti tanácsi választásokon. Gondoljanak az elmúlt hetek, hónapok közös találkozóira, és szavazzanak az 1. sorszámú Magyar Összefogás listájára, amely nemzeti és emberi, cselekvő és otthonteremtő. A miénk… Szabadka, 2018. október 31. Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője